Uitvaart of crematie

U bent hier: Startpagina » Uitvaart

Live-stream video van een uitvaart of crematieplechtigheid

Voor vrienden, kennissen en familie die de uitvaart of crematieplechtigheid niet bij kunnen wonen, kunnen wij een live-stream video maken. Zo kunnen vrienden, kennissen en familie die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, toch meekijken op TV, smartphone of tablet, waar ze zich ook bevinden.

Wij streamen de uitvaart of crematieplechtigheid met meerdere camera's zodat de kijker echt het gevoel heeft dat hij erbij is. Het geluid nemen we apart op zodat ook alles goed verstaanbaar is.

Voor de live-stream maken we op onze internetpagina een eigen site aan met een verborgen link. Deze link kunt u delen via de rouwkaart of op een andere manier die u kiest. Alleen mensen die de link hebben kunnen meekijken met de live-stream. Mensen kunnen eventueel ook een reactie voor u achterlaten op de site. Verder kunt u eigen tekst aanleveren voor de pagina en bijvoorbeeld ook een afbeelding van de rouwkaart of het bidprentje.

Op deze manier kunnen nabestaanden die er niet bij kunnen zijn of die zich zelfs aan de andere kant van de wereld bevinden toch live mee kijken naar de video-opname van de uitvaart en er achteraf over meepraten. Uit de vele reacties die ik krijg wordt dat laatste als heel fijn ervaren. Achteraf ontvangt u ook nog een gemonteerde versie van de uitvaartvideo op DVD of desgewenst als HD-bestand.

Kiest u niet voor een live-stream, dan is het ook mogelijk om de video-opname van de uitvaart of crematieplechtigheid soms dezelfde dag nog via een soortgelijke pagina als hierboven beschreven te delen met mensen die er niet bij aanwezig konden zijn.

Rouwverwerking met een videoreportage

Leon vrijdag, 3. april 2020 van Leon

Rouwverwerking in tijden van crisis

Een video of live-stream van de uitvaart

Tijdens de coronacrisis gelden er veel beperkingen. Zo mogen bij uitvaarten en begrafenissen slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Voor de rouwverwerking is het belangrijk dat je het kunt beleven, erover kunt praten en je emoties kunt delen. Deskundigen bevestigen dat. Wij maken een live-stream van de uitvaart voor nabestaanden die er niet bij kunnen zijn. Nabestaanden kunnen zo live meekijken met de uitvaartceremonie op een afgeschermde pagina op internet.
Hiervoor maken we op onze website een pagina aan waar alleen mensen met de link naar kunnen kijken. U krijgt het adres van deze pagina ruim voor de ceremonie zodat u hem zelfs kunt delen in de rouwbrieven. Zo kunnen mensen die er niet bij kunnen zijn de video toch bekijken en eventueel een reactie achterlaten voor de familie.
Kiest u niet voor een live-stream dan kunnen we de gemaakte videoreportage of een deel daarvan toch online zetten op een pagina die we speciaal voor u maken. Mensen die de uitvaart graag hadden bezocht kunnen op deze manier toch de uitvaartceremonie bekijken en eventueel een reactie voor de familie achterlaten.

Neem direct contact met ons op

  • Bel ons voor meer informatie of om jouw reportage te boeken

Videoreportage uitvaart

Bij het herbeleven van de uitvaart ziet en hoort u momenten terug die u even had gemist. Wij maken voor u een mooie video-opname van de uitvaart en kunnen die ook streamen zodat mensen die er niet bij kunnen zijn toch mee kunnen kijken op een besloten kanaal.

Een videoreportage van de uitvaart of crematie kan helpen bij het rouwproces, om het afscheid een goede plaats te geven maar ook nabestaanden die er niet bij konden zijn alsnog de gelegenheid te geven om de beelden terug te zien.

Wij leggen de ceremonie met twee of meer camera's vast en nemen ook het geluid apart op waardoor de mooie woorden gesproken tijdens de plechtigheid heel goed te verstaan zijn maar ook muziek gespeeld tijdens de dienst heel erg mooi wordt vastgelegd.

U ontvangt van ons een reportage op DVD en desgewenst ook in HD-formaat op een USB-stick waarop de uitvaart in zijn geheel te zien is.

Wij maken op respectvolle wijze een sfeervolle herinnering in de vorm van een videoreportage waarbij wij de discretie van de aanwezigen respecteren.

Ik wil graag een vrijblijvende afspraak maken

Vul in ieder geval uw telefoonnummer of -e-mailadres in zodat ik contact op kan nemen

Herinneringsfilm

Ook maken wij voor de uitvaart of crematieplechtigheid presentaties met oude foto's en eventueel filmbeelden op uw favoriete muziek. De presentatie is volledig geprogrammeerd om te worden gebruikt bij een crematie of afscheidsviering. Geen gedoe meer met losse CD's of DVD's en stukjes die goed aangeklikt moeten worden op de computer. Eén complete presentatie op een USB-stick of als bestand en altijd met backup geleverd.

Fotoreportage uitvaart

Een mooie fotoreportage van de begrafenis of crematie is altijd een mooi aandenken, zeker als de reportage ook nog is verwerkt in een fotoboek. Maar wij kunnen er ook een mooie presentatie van maken op DVD ondersteund met uw favoriete muziek.

  • Wij maken een reportage van de gehele ceremonie

  • Wij filmen de ceremonie met 2 camera's en monteren het tot één geheel

  • Het geluid registreren we apart zodat u het naderhand nog beter en mooier kunt horen

  • Voor nabestaanden die er niet bij kunnen zijn maken wij een video stream zodat ze live mee kunnen kijken

Video crematieplechtigheid

€ 299,00

Aankomst rouwstoet

afscheidsceremonie

Gehele ceremonie gefilmd

gefilmd met 2 camera's

Losse geluidsregistratie

Afgeleverd op DVD

Video uitvaart of begrafenis

€ 299,00

Aankomst rouwstoet

Uitvaartdienst

Gehele ceremonie gefilmd

gefilmd met 2 camera's

Losse geluidsregistratie

Afgeleverd op DVD

Herinneringsfilm

199,00

Levensloop momenten

Verwerken foto's

Verwerken films of video's

Passende achtergrond muziek

Uw eigen tekst verwerkt

Op maat gemaakt

Opties

  • HD-film van de uitvaart op USB-stick - € 50,-

  • Video stream op internet zodat nabestaanden die er niet bij kunnen zijn live mee kunnen kijken - € 150,-

Voorbeeld opzet herinneringsfilm

Herinneringsfilm

Omdat een herinneringsfilm heel persoonlijk is en helemaal is afgestemd op degene van wie afscheid genomen wordt ziet u hiernaast een voorbeeld van de opzet van een herinneringsfilm.

In werkelijkheid brengt een herinneringsfilm het leven in beeld van degene van wie afscheid genomen wordt. Het schetst op waardige en memorabele wijze de levensloop met gebeurtenissen in de vorm van foto's en film die allemaal worden verwerkt tot een mooie herinneringsfilm met achtergrondmuziek die u zelf uitzoekt. Op basis van door u aangeleverde foto’s en video's of zelfs oude films kan deze film ter nagedachtenis aan de overledene worden gemaakt.

Een herinneringsfilm kan tijdens maar ook na de uitvaart worden ingezet.

Dekking uitvaartverzekering

De kosten voor uitvaartfotografie of een videorapportage bij de uitvaart kunnen in veel gevallen worden gedekt door een uitvaartverzekering. Had uw overleden dierbare een kapitaalverzekering of andere uitvaartverzekering met een vrij besteedbaar bedrag? Dan kunt u de uitkering gebruiken voor het bekostigen van de uitvaartfotograaf of videograaf.

Meer weten over de dekking via de uitvaartverzekering kijk op Uitvaartverzekering.nl voor meer informatie.